Köpvillkor » KÖPA
Din kundvagn

Köpvillkor

Följande allmänna villkor gäller för samtliga Köpas kopplade sajter och kanaler.

Allmänna villkor

Dessa allmänna villkor gäller vid försäljning från Köpa Sverige AB (“Köpa”) med organisationsnummer 559146-2808 (VAT SE 559146280801) till kund (“Kunden”).

Köpa ingår inte avtal med minderårig (under 18 år). Nedan följer övriga köp- och leveransvillkor som Köpa tillämpar:

Priser

Priser anges alltid inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel samt uppenbart felaktiga priser påverkade av systemfel eller andra incidenter utom vår kontroll. Alla misstankar om falska beställningar och övriga bedrägerier polisanmäls.

Betalningar

Köpa erbjuder idag betalning via Faktura (AfterPay), Delbetalning (AfterPay) eller Swish. Kunden väljer själv tillgängliga betalsätt i kassan.

Faktura

Vi erbjuder betalning med faktura i samarbete med AfterPay (bifirma till Arvato Finance AB) (nedan ”AfterPay”). Betalningsvillkor är 14 dagar. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. För fullständiga fakturavillkor se här.

Delbetalning

Genom samarbete med AfterPay ges du möjlighet att dela upp din betalning. För information och fullständiga villkor läs mer här.

AfterPay behandling av personuppgifter

Vid köp med faktura kommer AfterPay behandla dina personuppgifter som personuppgiftsansvarig. Personuppgifterna behandlas bland annat för fullgörande av avtalet, samt för att via externa och interna databaser genomföra identifikations- och kreditkontroll. För mer detaljerad information om AfterPays behandling av personuppgifter och dina rättigheter i samband med behandlingen se här.

Leveranser & Transportansvar

Vi levererar din order till det fraktpris som framkommer i kassan innan betalning. Alla leveranser sker med antingen DHL, eller Posten inom Sverige. Vi levererar inte utanför Sveriges gränser. Alla leveranser via DHL spåras och ingår det ett spårningsnummer i ditt leveransgodkännande kan du spåra din order. Alla leveranser sker direkt till angiven leveransadress.

Vi reserverar oss för faktafel och för eventuell slutförsäljning. När vi skickar din order från vårt lager kommer du att få ett mail som talar om att din order är skickad.

Det kan finnas tillfällen då det är omöjligt att fullfölja en leverans, exempelvis då Köpas leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande gentemot Köpa. Köpa förbehåller sig därför rätten att friskriva sig från alla krav på ersättning från Kunden gällande leveransförseningar.

Vi tar ansvar för varor som skadas under leverans till dig. Om det finns synliga skador på emballage eller på varan skall detta noteras på fraktsedeln innan du kvitterar den. Det är viktigt att du direkt tar en bild på det skadade godset när du mottagit paketet och reklamerar det direkt till vår kundtjänst.

Vi tar även ansvar för varor som kommer bort när vi levererat dem från vårt lager till dig. Har du inte mottagit ditt paket inom rimlig tid, kontakta vår kundservice så hjälper vi dig vidare.

Ångerrätt

Som konsument har du minst 14 dagars ångerrätt - från det att du mottagit din vara enligt de villkor som finns i Distansavtalslagen (DAL) - om inget annat avtalats.

Det finns tillfällen då ångerrätten utgår och det är om varan är tillverkad till din specifikation. Dessa varor är markerade “Tillverkningsvara” på webbplatsen. För tillverkningsvaror finns ingen ångerrätt.

Returer

Returer ska alltid ske i obruten originalförpackning. Vid retur ska alltid en returfraktsedel från Köpa användas. Ta kontakt med vår kundtjänst så hjälper dig vidare. Vid retur debiteras Kunden alltid returporto utifrån aktuell prislista och orderns omfattning i storlek och vikt.

Speciella villkor vid retur av sängar - sovgaranti i 30 dagar

Vid köp av sängar (kontinentalsängar, ställbara sängar, ramsängar, enkelsängar, dubbelsängar och liknande.) utgår en sovgaranti på 30 dagar. Inom 30 dagar från leverans kan kund om så önskar byta kärnfastheten i sängens mittmadrass kostnadsfritt (enbart för kontinentalsängar). Kunden har även rätt att returnera sin säng i original förpackning och emballage mot en hanteringskostnad på 1999 kr.

I de fall som näringsidkare handlar hos Köpa tillämpas Köplagen. Om returrätt ges enligt köplagen kan returavdrag på 15% av varans värde tillkomma.

Reklamationer

Om du vill reklamera en vara så ska du alltid först kontakta kundtjänst. När du kontaktar oss vill vi att du uppger ditt ordernummer. Du kommer då att få en returfraktsedel. Har du möjlighet att ta ett kort på produkten så kan detta skynda på hanteringen. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet. En del varor har kortare period att reklamera och det anges då via leverantörens egen hemsida och villkor.

Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Vid reklamation debiteras inget returporto.

Force Majeure

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i detta avtal om detta beror på ändrad lagstiftning, myndighets åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.

Cookies, Sekretess & Säkerhet

Alla trafik till och från våra tjänster är krypterad. Vi hanterar dina personuppgifter strikt enligt vår sekretesspolicy.