Köpvillkor

Följande allmänna villkor gäller för samtliga Köpas kopplade sajter och kanaler.

Allmänna villkor

Dessa allmänna villkor gäller vid försäljning från Köpa Sverige AB (“Köpa”) med organisationsnummer 559146-2808 (VAT SE 559146280801) till kund (“Kunden”).

Köpa ingår inte avtal med minderårig (under 18 år). Nedan följer övriga köp- och leveransvillkor som Köpa tillämpar:

Priser

Priser anges alltid inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel samt uppenbart felaktiga priser påverkade av systemfel eller andra incidenter utom vår kontroll. Alla misstankar om falska beställningar och övriga bedrägerier polisanmäls.

"Prisgaranti" och "Vi matchar priset"

Om produkten täcks av prisgaranti, eller med märkningen "vi matchar priset" matchar vi priset på produkten vid uppvisande av att priset går att få hos annan leverantör som ett aktivt pris på nätet mot konsument. Vi matchar inte priser utifrån individuella avtal eller andra överenskommelser med externa aktör. Vi förbehåller oss rätten att inte matcha priser om prisbilden utifrån särskilda skäl är satt med anledning av prisdumpning eller liknande aktivitet. Vi förbehåller oss också rätten att inte prismatcha utvalda kampanjvaror i syfte av utförsäljning.

Installation

Installation erbjuds i samarbete med Hemfixarna. Med över 95,000 lyckade hembesök är Hemfixarna vår upphandlade partner för matt/golvläggning i hela Sverige. Läs mer om tjänsten på deras hemsida. Vid köp godkänner ni Hemfixarnas allmänna villkor. Uppdraget sker i direkt relation mellan Hemfixarna och dig som kund. Hemfixarna övertar ansvaret för tjänsten, dess utförande och innehåll. Betalning sker direkt till Hemfixarna efter genomfört uppdrag. Det fasta pris som anges på hemsidan kan komma att ändras utifrån uppdragets omfattning och Hemfixarnas allmänna villkor om extra tillval. Hemfixarna reserverar sig för att inte kunna fullfölja uppdraget om tillgänglig "Fixare" ej finns tillgänglig inom ert område eller andra oförutsedda händelser.

Betalningar

Köpa erbjuder idag betalning via SVEA Ekonomi. Det finns möjlighet att betala mot faktura, delbetalning, direktbetalning och Swish. Kunden väljer själv bland sina tillgängliga betalsätt i kassan.

Leveranser & Transportansvar

Vi levererar din order till det fraktpris som framkommer i kassan innan betalning. Alla leveranser sker med antingen DHL, eller Posten inom Sverige. Vi levererar inte utanför Sveriges gränser. Alla leveranser via DHL spåras och ingår det ett spårningsnummer i ditt leveransgodkännande kan du spåra din order. Alla leveranser sker direkt till angiven leveransadress om inget annat är överenskommet. Leverans sker till tomtgräns eller port. Kan ej leverans ske på grund av att vägen är begränsad eller på något sätt otillgänglig kan leverans ske på annan närliggande plats.

Vi reserverar oss för faktafel och för eventuell slutförsäljning. När vi skickar din order från vårt lager kommer du att få ett mail som talar om att din order är skickad.

Det kan finnas tillfällen då det är omöjligt att fullfölja en leverans, exempelvis då Köpas leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande gentemot Köpa. Köpa förbehåller sig därför rätten att friskriva sig från alla krav på ersättning från Kunden gällande leveransförseningar.

Vi tar ansvar för varor som skadas under leverans till dig. Om det finns synliga skador på emballage eller på varan skall detta noteras på fraktsedeln innan du kvitterar den. Det är viktigt att du direkt tar en bild på det skadade godset när du mottagit paketet och reklamerar det direkt till vår kundtjänst.

Vi tar även ansvar för varor som kommer bort när vi levererat dem från vårt lager till dig. Har du inte mottagit ditt paket inom rimlig tid, kontakta vår kundservice så hjälper vi dig vidare.

Ej uthämtade/mottagna leveranser

Vid ej uthämtad eller icke mottagen försändelse debiteras du som Kund alltid både frakt och returfrakt utifrån aktuell prislista för orderns omfattning i storlek och vikt.

Ångerrätt

Som konsument har du minst 14 dagars ångerrätt - från det att du mottagit din vara enligt de villkor som finns i Distansavtalslagen (DAL) - om inget annat avtalats.

Det finns tillfällen då ångerrätten utgår och det är om varan är tillverkad till din specifikation. Dessa varor är markerade “Tillverkningsvara” på webbplatsen. För tillverkningsvaror finns ingen ångerrätt.

Returer

Returer ska alltid ske i obruten originalförpackning. Vid retur ska alltid en returfraktsedel från Köpa användas. Ta kontakt med vår kundtjänst så hjälper dig vidare. Vid retur debiteras Kunden alltid returfrakt utifrån aktuell prislista och orderns omfattning i storlek och vikt.

Speciella villkor vid retur av golv och relaterade tillbehör

Retur sker alltid till fullo av hela er beställnings innehåll. Del-returer av innehåll i en beställning accepteras inte.

I de fall som näringsidkare handlar hos Köpa tillämpas Köplagen. Om returrätt ges enligt köplagen kan returavdrag på 15% av varans värde tillkomma.

Reklamationer

Om du vill reklamera en vara så ska du alltid först kontakta kundtjänst. När du kontaktar oss vill vi att du uppger ditt ordernummer. Du kommer då att få en returfraktsedel. Har du möjlighet att ta ett kort på produkten så kan detta skynda på hanteringen. Du har enligt svensk lag möjlighet att reklamera en vara i upp till 3 år efter köpet. En del varor har kortare period att reklamera och det anges då via leverantörens egen hemsida och villkor.

Reklamationsrätten gäller fel som kan härledas till produktionen av varan och gäller alltså inte normalt slitage eller åldrande av produkt. En reklamation skall göras så snart som möjligt efter att felet upptäckts. Vid reklamation debiteras inget returporto.

Force Majeure

Vi anser oss befriade från att fullgöra våra förpliktelser i detta avtal om detta beror på ändrad lagstiftning, myndighets åtgärd, konflikt på arbetsmarknaden, brand, översvämning, krig, terrorism, sabotage, olyckshändelser av större omfattning eller liknande händelser.

Cookies, Sekretess & Säkerhet

Alla trafik till och från våra tjänster är krypterad. Vi hanterar dina personuppgifter strikt enligt vår sekretesspolicy.